0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine RZ Pellets so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.rz-pellets.si/


Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.rz-pellets.si/ in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.rz-pellets.si/ izvaja RZ Pellets d.o.o., vpisano v sodni register 31.1.2018.

Spletna trgovina www.rz-pellets.si/ vam preko spleta omogoča nakup peletov za ogrevanje, kar je razvidno iz prikaza na podstrani https://www.rz-pellets.si/spletna-trgovina. Na spletnem mestu www.rz-pellets.si/ si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Naročanje – 

Spletni nakup v spletni trgovini www.rz-pellets.si/ se lahko opravi kot gost. V našo bazo se beležijo podatki uporabnikovega opravljenega nakupa. 

Po pregledu ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost "Dodaj v košarico". Izbrani artikli so zbrani v košarici (zavihek desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani iz seznama). Uporabnik naročilo zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v 3 korakih opravi celoten nakup:

1. korak: uporabnik pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna. V tem koraku lahko uporabnik vnese Promo kodo za popust, ki jo je predhodno prejel od ponudnika in tako izkoristi dodaten popust. Popust se obračuno s klikom na gumb “Potrdi”, ko je uporabnik vnesel Promo kodo. Promo kode so lahko omejene s časom veljavnosti, številom in vrednostjo.

S klikom na gumb »Nadaljuj z naročilom« uporabnik nadaljuje nakupni postopek v 2. Korak.

2.korak: izbira načina nakupa. Možen je Nakup brez registracije.

V primeru nakupa brez registracije uporabnik opravi nakup kot gost, kar pomeni da v naslednjih korakih poda le še podatke, ki so potrebni za oddajo naročila. To pomeni, da tekom nakupa ni bil ustvarjen uporabniški račun, s katerim bi se lahko v prihodnje prijavil v spletno trgovino.

3. korak: uporabnik vnese podatke o E-pošti, izbere način dostave (trenuno samo osebni prevzem na lokaciji trgovine), vnese osebne podatke ime in priimek, naslov za dostavo (naslov, poštna številka, mesto in država) in telefonsko številko. V primeru, da uporabnik želi račun na podjetje, mora to obkljukati ter dopisati podatke podjetja: vpiše ime podjetja, davčna številka in ali je zavezanec za DDV.

Na naslednji korak uporabnik nadaljuje s klikom na gumb “Naprej na plačilo”.

4. korak: uporabnik izbere način plačila (po predračunu, po povzetju ali paypal), označi, da se strinja s splošnimi pogoji in s klikom na gumb »Potrdi« zaključi nakup in izvede naročilo. Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi e-poštno sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov, katerega je vpisal v košarici. Pri izbiri plačila paypal, je uporabnik ustrezno preusmerjen na vmesnik, kjer do konca izvede plačilo in se mu po uspešno izvedenem plačilu prikaže potrditvena stran nakupa. Hkrati na vpisan e-naslov prejme povzetek naročila.

Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila v 4. koraku nakupnega postopka podjetje RZ Pellets pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.  

Pred potrditvijo RZ Pellets naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko RZ Pellets pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Kupoprodajna pogodba med RZ Pellets d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko RZ Pellets potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje RZ Pellets kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja RZ Pellets d.o.o., 

Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov pellets.pivka@rz-pellets.si ali po telefonu na št. 05 72 11 110.

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.

Stvarne napake, reklamacije, servis in garancija

V skladu z ZVPot RZ Pellets d.o.o. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu.

Kupec mora RZ Pellets d.o.o. o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh mesecev od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. RZ Pellets ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V podjetju RZ Pellets se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite preko e-pošte pellets.pivka@rz-pellets.si ali preko telefona na št. ­­­­­­­­­­05 72 11 110.

Po potrditvi oz. uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije ali drugega ponudnika oz. se dogovorili za prevzem v kakšnem od naših prodajnih centrov. Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Dobavitelj artikla jamči za kakovost oziroma njegovo brezhibno delovanje v garancijskem roku, če se uporablja v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računih in začnejo teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Obrazec za vračilo artikla v garanciji se nahaja tukaj.

Čas v katerem dobavitelj kupcu zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga in nadomestne dele je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

RZ Pellets je s svojim lastnim servisom organiziranem na sedežu podjetja usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in samostojno odloča o reševanju reklamacij, o zamenjavi izdelka v okvari, razen v primerih kjer je označeno drugače.

Kupec mora ob uveljavljanju garancije dostaviti z opremo tudi garancijski list in račun, kjer je naveden datum nakupa, serijska številka in garancijski čas za posamezni artikel.

Garancijska doba za artikel, ki ga stranka pošlje ali prinese v RZ Pellets d.o.o. v popravilo ali garancijsko zamenjavo, velja toliko časa, kot je navedeno na garancijskem listu. Ta doba začne teči od datuma, navedenega na računu oz. garancijskem listu artikla. Napake in škode, povzročene zaradi napačne uporabe opreme, ki jo dobavlja RZ Pellets d.o.o., niso pokrite z garancijskimi pogoji.

Popravila izvajamo hitro in kakovostno. Uporabljajo se izključno samo originalni rezervni deli.


Cene

Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (popusti…) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovina www.rz-pellets.si in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

RZ Pellets si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz., da se cena spremeni med obdelavo naročila, RZ Pellets kupcu omogoči odstop od nakupa.

Način plačila

Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov (v .pdf formatu) takoj po dostavi paketa oziroma v fizični obliki takoj po prevzemu paketa.

V spletni trgovini www.rz-pellets.si so na voljo naslednji načini plačila:

po povzetju (kupec plača stroške dostave),

po predračunu - po nakupu na vpisan e-naslov prejmete podatke za plačilo, na podlagi katerih izvedete plačilo

plačilo s Paypal-om.


**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov www.rz-pellets.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v delovnih dneh, v nasprotnem bo RZ Pellets naročilo preklical.

Plačilo na TRR podjetja RZ Pellets d.o.o. se uredi na podlagi podatkov, ki jih uporabnik prejme v primeru izbire plačila Po predračunu.

Dostava in prevzem

Blago kupljeno v spletni trgovini www.rz-pellets.si lahko prevzamete osebno v Trgovini na naslovu: Snežniška cesta 16, 6257 Pivka, Slovenija, znotraj odpiralnega časa. Postopek nakupa je enak, kot za ostale izdelke. V zavihku način dostave označite »osebni prevzem«.

Kupec je pred prevzemom dolžan blago vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Obvestilo o reklamaciji mora nemudoma poslati na e-naslov pellets.pivka@rz-pellets.si.

Stroški dostave, račun

V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu Snežniška cesta 16, 6257 Pivka, Slovenija prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov RZ Pellets ne bo upošteval.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti RZ Pellets d.o.o, NASLOV PODJETJA, e-pošta pellets.pivka@rz-pellets.si, telefon: 05 72 11 110 o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe/pisno po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik uporabi priloženi vzorec-odstopni obrazec, ki je potrošniku na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti RZ Pellets čimprej oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa.

RZ Pellets vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. RZ Pellets ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori

RZ Pellets d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadeval zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko poveže s podjetjem RZ Pellets d.o.o. telefonsko na številko 05 72 11 110 ali po elektronski pošti na pellets.pivka@rz-pellets.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

RZ Pellets d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.rz-pellets.si med kupcem in RZ Pellets d.o.o., bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče.

RZ Pellets ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Varovanje osebnih podatkov

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

RZ Pellets d.o.o. se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, RZ Pellets d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe Poslovanja RZ Pellets d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.rz-pellets.si. RZ Pellets ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.

O piškotkih in njihovi uporabi

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. Preberi več – link na piškotke

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv: RZ Pellets d.o.o.
Naslov: Snežniška cesta 16, Pivka, 6257 Pivka
Spletna stran: https://www.rz-pellets.si/
E-pošta: pellets.pivka@rz-pellets.si
Telefon: 05 72 11 110


Matična številka: 8135096000
Davčna številka: 59998504
Davčni zavezanec: DA
Transakcijski račun: SI56 1010 0005 6528 879

RZ Pellets si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine https://www.rz-pellets.si/spletna-trgovina kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.


Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas

RZ Pelletes d.o.o.

Snežniška cesta 16,
6257 Pivka, Slovenija
Tel.: 05 72 11 110
E-Mail: pellets.pivka@rz-pellets.si

Certifikati

EN plus A1 in A2

PEFC certifikat


layout/bottom-right.htm |  Pages | Spletna Postaja